Podcast Sylvia Pessireron - De VoorleessessiesLuister naar Indische en Molukse verhalen en reflecties in De Voorleessessies van Theaterfestival Boulevard (Den Bosch). Auteur Sylvia Pessireron leest fragmenten voor uit haar boek 'Gesloten koffers' en zij vertelt over de achtergrond van haar romans. Na 'De verzwegen soldaat' uit 2012 is 'Gesloten koffers' de tweede gefictionaliseerde roman van Pessireron over de geschiedenis van de Molukkers.

"Ik heb een paar jaar geleden om excuses gevraagd van de Nederlandse regering. Puur vanwege de wijze waarop zij de KNIL-soldaten in 1951 voor de gek hebben gehouden, hebben bedrogen eigenlijk. In de kou gezet. Maar zo ga je gewoon niet met je mensen om en al helemaal niet met mensen van wie je altijd, decennia lang, misschien wel eeuwen lang, hebt gezegd dat ze zo trouw waren aan jou. Is dat dan de wijze waarop je ze bedankt?

Ik zou graag zien dat, linksom of rechtsom, er excuses komen. Je kan niet een bevolkingsgroep 70 jaar lang hier huisvesten zonder je rekenschap te geven van de wijze waarop jij hen hier naartoe hebt gebracht."

'Gesloten koffers' is verkrijgbaar in de boekhandel en o.a. bij Bol:  KLIK HIER.
Ook als e-book verkrijgbaar: KLIK HIER.

TIP voor scholieren en studenten: zet dit boek op je lijst!

Populaire posts van deze blog

GARUDA, een beladen symbool

EEN BLAUWE HAP

De Molukse kwestie: een voor allen, allen voor een!