WELKOM - SELAMAT DATANG

WELKOM BIJ De Kritische Katjang, het opinieblog van KatjangKaas. De meesten van jullie kennen ons al van Facebook en Twitter. Regelmatig kregen wij het verzoek om bepaalde onderwerpen uitgebreider te belichten. Hier kan dat! Jullie kunnen natuurlijk ook bijdragen leveren. Graag zelfs!

Waarom dan een blog en geen commerciële website? Een website brengt kosten met zich mee en we willen niet commercieel worden om dat terug te gaan verdienen. We blijven graag onafhankelijk en eigenwijs en we bepalen graag zelf waar we over schrijven. 

OVER KATJANG-KAAS Voor de nieuwe bezoekers even een korte introductie. KatjangKaas - vrij vertaald en met een knipoog 'pindakaas' duidt op een mix van Indisch/Moluks en Nederlands. En we vertikken het om elkaar 'pinda' te noemen. Dat is iets wat ons maar al te vaak is nageroepen. 'Katjang' is toegestaan als Indo's/Maluku onder elkaar, met een dikke knipoog. Noem het satire of een zelfgekozen geuzennaam. De essentie is dat we natuurlijk ook Nederlanders zijn: 'kaas', maar met sambal!

We zijn een tropische mix van 2e en 3e generatie Indisch, Moluks en Belanda. Onze roots liggen verspreid op Java, Kalimantan, Sulawesi, Sumatra, de Molukken, en wie echt gaat spitten komt ook Franse, Duitse, Zwitserse, Engelse en Chinese genen tegen. De samenstelling van het team verandert regelmatig, afhankelijk van beschikbare tijd, werk en gezin. Ons project is een hobby. Enkele  'die hard'-teamleden:

 * Patty, beeldend kunstenaar (2013-2014)
* Bas, zelfstandig ondernemer ICT (2013-heden, redactie, techniek, fotografie)
* Anneke, onderwijservaring met pukkelpubers (2013-heden, eindredactie)
* Astrid, (2015-2016) culinaire redactie
* altijd met bijdragen van diverse gastredacteuren en -schrijvers, in het bijzonder van Olympia 2013-heden)

KatjangKaas is geen bedrijf. We hopen een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de algemene kennis over het voormalig Nederlands-Indië en Indisch/Moluks zijn in Nederland, aangezien er op school onvoldoende aandacht aan wordt besteed. Voor stereotypen moet je niet bij ons zijn. Er is zoveel meer dan alleen lekker eten en tempo doeloe!

DEEL daarom vooral onze community-pagina KatjangKaas op Facebook! Volg ons ook op Twitter. En nu is er dan ook ons blog. Als je tips hebt of een leuke bijdrage hebt voor onze site, stuur ons dan even een berichtje!


Team Katjang-Kaas

***
N.B. Het is niet toegestaan om inhoud van ons blog over te nemen in welke vorm dan ook, voor commerciële doeleinden of anderszins, zonder schriftelijke toestemming vooraf. Op onze eigen artikelen berust auteursrecht. De Kritische Katjang is geen bedrijf en dus niet commercieel. We worden niet gesponsord en zijn dus volledig onafhankelijk.
***


Populaire posts van deze blog

GARUDA, een beladen symbool

KRONTJONG: de ziel van de Indo

Hoe Indisch is de Indische keuken?